• Bouwvakker op een bank in een leeg treinstation
    Foto dankzij: ONG&ONG
  • Lift middenin metrostation met wandpanelen in verschillende tinten blauw
    Foto dankzij: ONG&ONG
  • Reizigers op de roltrap naar boven langs blauwe en turquoise a3 CeramicSteel panelen in King Albert Station
  • Reizigers in station King Albert met blauwe en turquoise a3 CeramicSteel-panelen
  • Reizigers op de roltrap naar boven in station King Albert langs blauwe en turquoise a3 CeramicSteel-panelen
  • Roltrappen in treinstation met werknemers bij informatieborden

King Albert | Singapore

King Albert, vlakbij het oude treinstation, is een van de twaalf stations die in december 2015 werden geopend. De inspiratie voor het ontwerp van het station was het element lucht. Er werd gebruikgemaakt van panelen in verschillende tinten blauw en turquoise om de natuurlijke bries uit te beelden. Station King Albert verzorgt de verbinding naar Tan Kah Kee  en Sixth Avenue, en tezamen vertegenwoordigen deze drie stations de natuurelementen lucht, vuur en water, beïnvloed door het fysieke terrein van de omgeving.

Architect: ONG&ONG

Kunstenaar: NIL

Gebruikt product: P0.56/Min12LW/Z0.4

Voltooiingsdatum: 2015

Klant: LTA

Oppervlak: 1692 m2