Metrostation Plantin | Antwerpen, België

In 2015 werkte PolyVision met Enthoven Associates Design Consultants aan de renovatie van metrostation Plantin in Antwerpen, België. In het kunstwerk zijn uittreksels opgenomen van de beroemde drukker en uitgever Christoffel Plantijn, die zijn grootste en langdurigste bedrijf, Plantin Press begon in Antwerpen. De stad heeft onlangs dit pand aangekocht en veranderde het in een museum ter ere van het werk van Plantijn en de invloed die hij had op de stad. Hun doel was om het metrostation te gebruiken als een middel om dit nieuwe museum ondere de aandacht te brengen, de esthetiek van het station te verbeteren en duurzaam en gemakkelijk schoon te maken materiaal te gebruiken. De beelden en QR-code die is gekoppeld aan de website van het museum werden gedrukt op CeramicSteel met behulp van PolyVision's ultra-geavanceerde digitale printer.

Architect: Enthoven Associates Design Consultants & Yellow Window

Soort druk: Digitale print

Kunstenaar: Yellow Window

Gebruikt product: Standaard paneel 1

Voltooiingsdatum: 2015 maart

Klant: MIVB

Oppervlak: 400 m2